DEČJI KULTURNI CENTAR SREMČICA U GALERIJI TRAG - organizatori i realizatori programa Galerija Trag i Nimbus Art, pokrovitelj GO Čukarica

Subota, 23. mart 2013. u 13 časova

U okviru svog redovnog programa tribina „Kako živeti u predgrađu Beograda”, 22. januara i 12. februara 2013, održane su dve tribine pod nazivom „Đački parlament” na kojima su učestvovali predstavnici đačkih paralamenata osnovnih škola iz Sremčice i Umke, predstavnici Galerije Trag i Nimbus Art-a, predstavnici Gradskog veća GO Čukarica, direktori i pedagozi osnovnih škola iz Sremčice i Umke.

Zaključak sa ovih susreta je da se, usled velikog interesovanja i potrebe, konačno može realizovati incijativa (Galerije Trag i Nimbus Art-a) osnivanja Dečjeg kulturnog centra „Sremčica” i pokretanje edukativnih radionica za učenike i predškolce u Galeriji Trag, sa GO Čukarica kao pokroviteljem.

UMETNIČKE RADIONICE bi se (za sada) sastojale od tri programa:

- Likovna umetnička radionica (koja počinje sa radom 23. marta 2013. godine u 13 časova pod nazivom KREATIVNI AUTOPORTRET. Autor i realizator radionice: Dragana Grujičić, dipl. likovni umetnik, spec. slikarstva). Radionica je besplatna za polaznike.

- Mala scena: Slušaonica, Čitaonica, Pričaonica i Govorništvo (ove radionice bi realizovalo više instruktora, a u zavisnosti od teme: glumci, istoričari, muzikolozi, profesori književnosti i srpskog jezika, psiholozi, sociolozi).

- Muzička radionica: upoznavanje i prezentacija instrumenata polaznicima, opredeljenje i izbor instrumenta, naučimo da sviramo – savremeni pristup učenju, napravi sam svoj instrument, svirajmo zajedno...