<

Svečano otvaranje izložbe
„Raskršće”
Autorka izložbe Jovana Denić

Izložbe
Subota, 21. maj 2016. u 19h

O izložbi:

Ovo je istraživački put koji je dotaknut i pokrenut iz duše i ličnih osećaja... Tema kroz koju pronalazim i prepoznajem sebe, kroz koju izražavam emocije, na sebi jedinstven način, kroz formu, teksturu i boje.

Slikanjem iz ptičje perspektive, prevazilazim sopstvena ograničenja, ispunjavam svoja očekivanja, koristim sve svoje potencijale i na taj način izražavam osećanja.

Vođena time, sa malim iskustvom i intenzivnim radom, toplim bojama i energičnim potezima, modelujem oblike i dajem im snažan ritam. Naznačeni oblici raskršća i elementi koji se prepliću, označavaju moju trenutnu prisutnost i potragu za pravim putem. Očekujući neki znak određenja, uz upornost, sa jasnim ciljem i čvrstim stavom, bez odustajanja pred konkurencijom, dolazim do razrešenja. Sa uživanjem u izazovima i dobrom moći zapažanja, sa raskršća jasno vidim sebe kako odlučno i bez dileme se krećem u pravcu svetlosti, prema kojoj me vodi intuicija. Vizija budućnosti, svetlost ka životnom putu…Vođena istim, s verom u Boga ću pratiti put koji me vodi, jer znam da je on jedini i najbolji da ostvarim svoje ciljeve i snove.

Autorka izložbe

O autorki:

Jovana Denić je rođena u Prokuplju, 8.6.1990. godine. Srednju umetničku školu završila u Nišu, 2009.godine. Diplomirala na Fakultetu umetnosti u Zvečanu 2013.godine, smer slikarstvo, u klasi profesora Zorana Furunovića. Trenutno je na master studijama u Zvecanu.

Grupne izlozbe:
2007. Prokuplje, Toplički muzej, Humanitarna izložba
2009. Niš, Umetnička skola, izložba maturskih radova učenika srednje Umetničke škole
2012. K.Mitrovica, Art centar, Izložba radova studenata sa Fakulteta umetnosti
2014. Prokuplje, udruzenje likovnih stavaraoca Toplice
2016. K. Mitrovica, Master izlozba