"IZLOŽBA GRUPE VAJARA POD NAZIVOM: 12+"

Subota, 9. mart 2013. u 12 časova
Izložba će biti otvorena za posetioce do 23. marta 2013. godine.

"Umetnički projekat 12+ logički je nastavak projekta 12 vajara 12 soba lansiranog 2011. godine u Kući kralja Petra I na Senjaku, čiji je izlagački prostor nudio 12 soba u kojima se predstavio po jedan vajar. Okupljeni oko zajedničke ideje, predstavljanja izuzetne savremene vajarske produkcije u Srbiji, članovi ove neformalne grupe nastupaju dalje pod nazivom 12 vajara 1 Izlog u galerijskim prostorima u Beogradu i okolini.

Nakon veoma uspešnih otvaranja i velike zinteresovanosti za ovakav vid prezentacije, vajarska grupa umetnika (učesnika) je odlučila da ovaj vid izlaganja nastavi nizom izložbi po Srbiji i na taj način otvori saradnju sa vajarima loklanih zajednica koji će se priključiti ovim izložbama.

U izlagačkoj 2013. godini, nakon izložbi u Kraljevu i Sremčici realizovaće se izložbe u Kruševcu, Paraćinu, Apatinu, Aleksincu, Šapcu, Sremskoj Mitrovici itd.

Umetnici čije će radove publika Kraljeva moći da pogleda od 09. marta u Galeriji Trag su: Andreja Prokopijević, Magdalena Miočinović Andrić, Dragana Filipović, Tamara Cvetić, Vladislava Krstić, Perović Snežana, Popović Mirjana, Tijana Kojić, Nikolić Sara, Julijana Protić, Evin Pešić i Danijela Gračner. Pored skulptura pomenutih vajara, publika će imati prilike da pogleda i video rad umetnika Nenada Glišića.”