Otvaranje grupne izložbe Profesora i asistenta sa Akademije klasičnog slikarstva Univerziteta Educons iz Sremske Kamenice

20. februar 2010.
Izložba je bila otvorena za javnost sve do 10.03.2010.

Izložbu je otvorio redovni profesor Dragan Martinović, dekan Akademije klasičnog slikarstva

O izložbi:Profesori i asistenti sa Akademije klasičnog slikarstva, predstaviće svoja umetnička dela u okviru grupne izložbe povodom promocije Univerziteta Educons u saradnji sa galerijom „ Trag“ iz Beograda.

Akademija klasičnog slikarstva, Univerziteta Educons iz Sremske Kamenice, koncentrisana je na klasično štafelajno slikarstvo. Kroz svoj edukativni rad omogućava studentima da kroz teorijsku i praktičnu nastavu upoznaju i savladaju sve elemente univerzalnog klasičnog jezika, kako bi integrisana znanja koristili i razvijali u procesu slikanja u svim tehnikama i pojavnim oblicima.

Čast da ovom prilikom javnosti predstave svoja likovna dela imaće istaknuti stvaraoci i predavači na Akademiji klasičnog slikarstva, Univerziteta Educons: Vasa Dolovački, Dragan Martinović, Mile Kulacić, Nenad Stanković, Jelena Sekulić-Voljanek, Milan Nesić, Ivan Canjar, Ana Mašić, Snezana Petrović, Damjan Martinović, Marina Nakicenović, Milan Miletić, Ljiljana Vidaković, Vladimir Tović, Aleksandar Cvijetinović i Žarko Drinčić.