V Susreti škola - Tragom budućnosti

04. jun 2011.

Na konkursu su učestvovali:

- učenici iz Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju "Sremčica"
- učenici iz škole za Osnovno i srednje obrazovanje "Sveti Sava"iz Umke
- učenici iz srpskih škola iz Lugana i Belinzone (Švajcarska).
- učenici iz škola: "Duško Radović” i "Vuk Karadžić" - Sremčica, "Branko Radičević" iz Moštanice, "Vladimir Nazor" iz Železnika, "Karađorđe" iz Ostružnice i "Dositej Obradović" iz Umke.

Do 2009. su učestvovala deca osnovnih škola iz Sremčice, a na inicijativu Agencije za umetnički i muzički menadžment Nymbus, u Susretima od 2009. učestvuju sve škole sa oboda Čukarice.

U 2010. godini, na inicijativu prof. Marije Janković, profesor horne u Fondazione Swiss Music Center, Lugano, Švajcarska, Susretima su priključeni i učenici Swiss Music Center. U školi "Duško Radović" iz Sremčica 2010.godine je održana završna priredba.

Izložba nagrađenih radova na likovnom i literarnom konkursu, kao i svih dečjih likovnih radova, biće otvorena za posetioce od 4 do 19. juna 2011. u Galeriji Trag, Dvoržakova 2, Sremčica. Susreti škola pored takmičarskog dela (likovnog i literarnog) imaju i revijalni - završnu priredbu na kojoj se dodeljuju nagrade.

Završna priredba se ove godine organizuje pod sloganom "SUSRETIMA DO TOLERANCIJE" i biće održana 4. juna 2011. godine u 17h u OŠ "Dositej Obradović" iz Umke.

Na završnoj priredbi učestvuju učenici:

Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju "Sremčica“, škole za Osnovno i srednje obrazovanje "Sveti Sava“ iz Umke, osnovnih škola "Duško Radović" i "Vuk Karadžić" - Sremčica, "Branko Radičević" - Moštanica, "Vladimir Nazor" - Železnik, "Karađorđe" - Ostružnice, "Dositej Obradović" - Umka i "14. oktobar" iz Bariča.

Program:

Izvođač na fruli, KUD "Svetozar Marković", Umka Pevačka grupa, KUD "Svetozar Marković", Umka.

Pozdravne reči u ime organizatora Manifestacije i škole domaćina (direktorka Galerije Milena Isajlovska i direktorka oš "Dositej Obradović" Mira Plavšić)

"Zaustavimo nasilje" , Forum teatar, učenici škole "Dositej Obradović",Umka, "Zverke u diskoteci", učenici škole "14. oktobar", Barič, Rok grupa "Jadnici", učenici škole "Karađorđe", Ostružnica, "Stihove pišem, stihove govorim" , Recitatori: Milica Veličković, Mutić Zoran, Sanja Aleksić i muzička numera, Maja Gigić, harmonika, učenici škole "Vladimir Nazor", Železnik, "Bajkovizija"- scenski nastup grupe učenika Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Sveti Sava", Umka, "Zajedno" recitatorka Larisa Mihajlović i muzički duet: Teodora Radovanović i Ivona Šibul, učenici škole "Vuk Karadžić", Sremčica, "Garavi sokak" stihovi iz zbirke M. Antića, scenski nastup grupe učenika Doma za decu i omladinu ometenu u razvoj "Sremčica", "Mi pevamo" muzičke numere učenika škole škola "Branko Radičević", Moštanica, Hor učenka škole "Duško Radović", Sremčica

Predsednici žirija Ivan Ivanović, književnik i Vesna Kilbertus, vajarka dodeljuju nagrade sa likovnog i literarnog konkursa. Folklorna grupa, KUD "Svetozar Marković“, Umka

Prevoz učesnika, ali i onih koji žele da prisustvuju Priredbi, obezbeđuje škola – domaćin. Sva dodatna obaveštenja na tel. 011/25 27 501, 064/41 55 274.

Pokrovitelji petih susreta: GO Čukarica i IP Narodna knjiga, Laguna, Stubovi kulture.