Susreti škola - Tragom budućnosti

2. jun 2007.

"Pozdravni govor Milene Isajlovski, vlasnice galerije knjižare "Trag" na završnoj priredbi 2007. godine."

Poštovana deco, dragi gosti.

Dobrodošli na završnu priredbu susreta osnovnih škola Sremčice 2007 god. pod nazivom "Moja slika sveta".

Odmah na početku da zahvalim svima koji su pomogli da se Susreti realizuju. To je na prvom mestu Klub kulture galerije "Trag". Podrška bezuslovna, bezrezervna, prijateljska. Od srca Vam hvala što ste me razumeli. Zahvaljujem na donaciji fabrici klirita «Galenika» i štampariji "Verzal" i nadam se budućoj saradnji.

Dragi gosti, lepota će spasti svet. Lepota mladosti. Ova deca su najveće bogatstvo naših života i naše Sremčice. Susret škola posvećen je deci i postaće tradicionalna manifestacija. Neki od nas već su uživali u izložbi slikarskih radova mladih školaDuško Radović i Vuk Karadžić i uživaćemo do 15. juna. Dakle ko još nije video postavku moći će to da uradi u malom salonu galerije "Trag" do 15. juna.

Raskošne talente za pesmu, igru i scenski nastup videćete u programu koji su zajednički pripremile obe škole. U tome i jeste ideja susreta, da deca shvate da je drug drug iako je iz druge škole. Da smisao života i jeste u tome da vole, da budu hrabri, da nauče da zaustave svoj bes i lutnju, da pobede zavist, da sebi i drugima oproste grešku, da ne sude jedni drugima već da se razumeju i da shvate da je vrednost u nama, a ne na nama. Ako bar deo ovoga shvate i usvoje da obe škole dele isto nebo i da ona druga škola ima tako lepe devojčice i dečake koji sjajno igraju fudbal, onda je ova manifestacija uspela, a uspeće i oni kada ostanu sami.

Draga deco! I naše sutra je u Vašim rukama. Vi ste nam vera i jedina nada. Pobedićete! Sigurno! A jednom, kada odete iz Sremčice, ne zaboravite svoje snove i negde u krajičku srca sačuvan ovaj dan.

Srećno u život!

Na kraju želim da kažem da sam sigurna da Vam se predstava svidela. To je bila naša slika sveta. Sada molim sve koji su stvarali i učestvovali u ovaj predstavi da se popnu na binu, da se zajednički poklonimo ovim očima koje su nas pomno pratile, da se svi zajedno poklonimo našoj Sremčici.