Novinarska radionica
Autorka projekta i voditelj Katarina Kovačević, novinarka

DKC „Sremčica”
Subota od 17 časova.
Uzrast od 13 do 18 godina.

Polaznici novinarske radionice Novinarski trag posetili su svoje iskusnije kolege iz redakcije dnevnog lista Danas.

U razgovoru sa urednikom internet izdanja Danasa Gordanom Brkićem, mladi novinari su saznali kakvi su izazovi savremenog novinarstva i koliko se novinarstvo poslednjih godina promenilo usled novih tehnologija.

Koleginica Dejana Majstorović im je praktično pokazala kako se "ubacuju" tekstovi i kako sve to funkcioniše. Kao sjajni domaćini i novinari, ohrabrili su svoje mladje kolege da istraju u nastojanjima da postanu pravi i veliki novinari.

Ispratili su ih uz neizostavni primerak Danasa sa čije naslovnice se u krupnom planu smeje princ Čarls, koji je toga dana posetio našu prestonicu.Zakoračite sa nama u čudesni svet novinarskog zanata i profesije. Proširite opšte znanje, pismenost i kulturu izražavanja. Ovladajte veštinama komunikacije.

Upoznajte novinarske žanrove i različite vrste novinarstva. Savladajte tehnike novinarskog izražavanja i osposobite se za samostalno izvršavanje novinarskih zadataka. Upoznajte rad savremenih medija i one koji ih kreiraju. Ostavite prvim koracima u novinarstvu sopstveni novinarski trag