Kreativne radionice 2013 - 2015

LIKOVNA RADIONICA

Autorka i voditeljka Dragana Grujičić, slikarka.

Likovnu radionicu DKC „Sremčica” pohađaju deca uzrasta od 5 do 14 godina, podeljena u dve grupe po uzrastu. Cilj radionice je da se kod polaznika kroz druženje i rad na različitim likovnim temama maksimalno razvije njihov kreativni potencijal i da se podstakne i održava ljubav prema likovnoj umetnosti.

Radionica se održava u prijatnom ambijentu galerije „Trag” u Sremčici, gde polaznici imaju prilike da se kroz aktuelne izložbe upoznaju i sa trendovima u savremenoj likovnoj sceni Srbije. Na taj način se omogućava deci da na kvalitetan način provode slobodno vreme i pritom razviju svoje crtačke, likovne i estetske vrednosti.

MALA SCENA

Autori i mentori Jovica Tišma i Slobodan Boda Ninković. (www.decja-zemlja.com)
Voditeljka i koautor radionice Danijela Daca Stojković, glumica

Na početku smo se sreli. I upoznali. Onako kako su ljudi navikli da se upoznaju - ovlaš ( letimice, površno) bace pogled, neki se nasmeju, neki ne. Prosto, desio se susret ljudi, malih i velikih, kao što se i svakog dana dogodi milion i milion susreta.

Tako smo se i mi desili ovde, neki planirano neki slučajno ali ono što nas je spojilo je ista želja- da rastemo zajedno. U vis i u dalj. Kreativno. Da učimo igrajući se. Glumačka radionica se realizuje po projektu Pozorišne igraonice „Dečja zemlja”.

MUZIČKA RADIONICA

Autorka i voditeljka : Mirjana Radosavljević, muzičarka

"Uz zabavu, u divnom prostoru, trudimo se da deci približimo i olakšamo učenje muzike, a prethodno znanje ili pohađanje muzičke škole nije obavezno. Radom u dve grupe od po osmoro dece, različitih uzrasta i interesovanja, potvrdjujemo ono što smo i pre znali: sa decom i muzikom sve je lakše i lepše!"