Književno - muzičko veče "Ispričaše mi slova" - pesme na slovo
Autorka: Mirjana Marinković

Trag Art Kafe
Subota, 20. septembar 2014. u 19 časova

U programu učestvuju:
Vladimir Aracki, voditelj, Miodrag Miško Rakočević, glumac, Zoran Dimitrov, gitara, Mirjana Marinković, autorka i vokal

O autorki:
Mirjana Marinković je diplomirala ruski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Master rad na temu „Verski turizam u Rusiji” je odbranila na Univerzitetu „Singidunum”.

Krajem 2010. objavila je prvu knjigu pesama na slovo pod nazivom „Ispričaše mi slova”, koju je i ilustrovala (izdavač Nymbus Beograd).

Tokom 2011. i 2012. godine objavljuje još tri knjige pesama „Apokalipsa do juče”, „Sigurna kuća” i „Korablje za večnost”, a priprema još nekoliko knjiga poezije (haiku, šaljive i misaone) kao i kratke priče i aforizme.

Objavljivala je pesme u nekoliko časopisa i elektronskih portala: sarajevskom „Diogenesu” i „Maksminusu” (član je uredništva), zagrebačkom „Vebstilusu”, inđijskom „Kandelabru”, slovenačkom „Pesem.Si”, beogradskom „Poeti”, novosadskom „Budilniku” i drugim... Pesme su joj objavljene u nekolikim zbornicima u zemlji i okruženju, a prevođene su na engleski, ruski i slovenački jezik. Urednik je zbornika „Poetsko ćoše” iz 2012.(izdavač Poeta).

Autor je poetsko - muzičkih večeri pod nazivom „Poetsko ćoše”.

Krajem 2014. sa gitaristom Zoranom Dimitrovom, u svojstvu soliste i autora, radi muzičke večeri „Stare dobre melodije”.

Angažovana je kao profesor ruskog jezika i vodi ruski hor u OŠ „Duško Radovioć”, član je i solista hora „Lučonoša” (pod upravom prof. Andreja Tarasjeva), piše poeziju i prozu, peva, crta, organizuje koncerte i pesničke večeri.