Multimedijalni program
Dušan Veličković
(autorsko veče)

Umetnički salon
Subota, 26. novembar 2016. u 19h

Novinar i pisac, autor knjiga „Slike sumnje“, „Amor mundi“, „Internacionala“, „Ðinđić – Lice mladosti“, „Srbija hardcore“ i „Bela, ćao“, kao i filmova „Lenjin u pokretu“, „Smrtni ljudi, besmrtni zločini“, i „Ðinđić, jedna životna priča“. Dela su mu prevedena na više svetskih jezika. Priče iz knjiga „Amor mundi“ i „Internacionala“ predstavljene su u italijanskoj antologiji savremene srpske proze „Casablanca serba“.

Bio je glavni urednik NIN-a (1993–1997) i nedeljnika Evropa (2007–2008). Saradnik je najuglednijih svetskih časopisa i novina. Član je Srpskog PEN centra i član uređivačkog saveta američkog časopisa za evropsku književnost Absinthe. Dobitnik je Međunarodne nagrade za slobodu i žurnalizam u Napulju 2009. godine. Živi u Beogradu.

Program

Prikazivanje filmova:
„Lenjin u pokretu", kratki igrani eksperimentalni politički film (7-8 minuta)
„Smrtni ljudi, besmrtni zločini", kratki eksperimentalni politički film (7-8 minuta)

Razgovor o knjigama:
„Amor Mundi", „Srbija Hardcore", „Bela, ćao", „Đinđić: lice mladosti", „Sva lica sveta" (biće izložena izdanja na srpskom jeziku kao i prevodi na italijanski, engleski, španski i hindu, a i neka od najzanimljivijih izdanja Alexandria Press, Hanu Arent, Bernharda, etc...)

U programu učestvuju:
Dragan Jovanović, kritičar i publicista (Beograd)
Euđenio Bera (Eugenio Berra), sociolog i putopisac (Milano), Viaggiare e Balcani
Dušan Veličković